14 Şubat Emperyalizm Günü.


Öncelikle yazımı daha iyi anlayabilmeniz için emperyalizm nedir onu bilmeniz lazım.
Emperyalizm sömürgeciliğin “moder” halidir ama aralarında ufak farklılıklar vardır. Bu farklılıkları sizlere anlatayım. Sömürgecilikte direk bir ülkeyi kendinize bağlayarak onları çalıştırıp çalışma sonucu çıkan ürünleri alma mantığı ile çalışır. Emperyalizm bunu “özel günler” araçılığıyla yağıyor. Herhangi bir özel gün tarihi yaklaştığında hemen şirketler ürünlere zam yapıyor. Ardından hemen indirim yapıyor. Böylelikle %50 %60 indirim yapılmış gibi gözüküyor. Bizlerin alışveriş yapması sonucu normalde bir üründen alacağından daha fazla alıyor. Böylelikle insanları duyguları vasıtasıyla sömürüyorlar.
   Yani sömürgecilikte bir ayaklanma hareketi başlatmak için gerekli sebepler varken emperyalizmde bu sebepler ortadan kalkıyor ve “işgal edilen ülke” hiçbir şey yapamadan kendi çöküşünü izliyor.
    Bildiğiniz gibi bu günlerde ülkemiz ekonomik zorluklar yaşıyor ve hepimiz şikayetçiyiz.  Ama ülkenin bu durumunda bile düşmanlarımızın yanında olmaya devam ediyoruz. Düşmanlarımızın ürettiği ürünleri alarak tabi ki. Onların emperyalizm planlarını kolaylaştırarak. Şimdi diyeceksiniz ki sevgilime hediyede mi almayayım. Tabi ki sevgilinize hediye alın onu mutlu edin. Ama neden sadece 14 Şubat. Her gün alabilirsin. Ama sadece bugün aldığınız için onları destekliyorsunuz. Şahsen ben ne zaman birini mutlu etmek istersem o zaman hediye alıyorum.
       14 Şubat günüde hediye almak isterseniz de hiç olmazsa Türk firmalarından alın. En azından yurt dışına para çıkmayarak ekonomik sıkıntılar ortaya çıkmaz. İnşAllah düşüncelerim sizleri etkilemiştir. Yazım hoşunuza gittiyse paylaşabilir yada beni takip ederek destekleyebilirsiniz.

Yorumlar