Televizyon Şerri


    Merhabalar, Bugün çok düşündüğüm bir konu hakkında sizlere fikrimi paylaşaçam. Bizi biz olmaktan alı koyan bu tuzağa kendi rızamızla gidiyoruz. Her zaman zenginliğe vurgu yapan ve zengin ile fakirin arasındaki boşluğu açan televizyon programlarını izliyoruz. Birbirimizle daha çok konuşup kaynaşmamız gereken zamanlarda televizyon izledik. Günde yaklaşık 6 saatimizi televizyona ayırdık. Bununla da kalmadık; çanlandırılan karakterleri kendimize örnek aldık. Onlar zina yaptılar bizde zina yaptık onlar alkol içtiler bizde içtik. Kısacası onlar ne yaptıysalar bizde yaptık.
      Gayemizi unuttuk. Her an imtihan içinde olduğumuzu, gerekirse hiç dinlenmeden yola devam etmemizi unuttuk. Çalışacağımız yerde oturduk.
       Kendi kurguladığımız televizyon programlarına inanıp hiç olmayacak hallerimize baktık. Onların sefa içinde yaşamalarına izleyip kendimizi sefil yerine koyduk. Halbuki kapımızın önüne baksak ne kadar zengin olduğumuzu görürüz. Tabi ki herşeyin bir karşılığı olan bu dünyada zenginliğimizin bir bedeli olacak ve yapmamız gereken tek şey şükretmek ve senden güçsüzleri koruyup kollamaktır.
      Düşüncelerim sizleri etkilediyse lütfen yorum yapın, yapın ki bende sizlere gerekenleri yazayım. Yazımı okuduğunuz için teşekkürler. Hüseyin Kırteke

Yorumlar