Bir İHA'nın Güçü


      Takip eder misiniz bilmem ama hobi olarak takip ettiğim askeri çalışmalarda fark ettim ki  biz ne zaman kendi silahımızı üretsek o zaman özgür oluyoruz. Ne zaman özgür olsak o zaman dünyaya hükmediyoruz. Mesela yaklaşık bir hafta önce Ukranya’ya 90 milyon dolara sattığımız İHA hem bize Ukranya da görüş sağlayacak hem de ekonomik olarak bir getirisi olacak. Yada yerli motorla çalışan ilk çift motorlu insansız hava aracımız ANKA-AKSUNGUR. Kendisinin bize getirdiği katkılardan ilk olarak ekonomik katkılarını sayayım:
1   1-      Yurt içi ve Yurt dışı ticaretleri canlı tutuyor.
2   2-      Ülkemizde giderek büyüyen işsizliğe çare oluyor.
3   3-      Beka sorunumuz olan Terör ile mücadelede kullanılıyor dolayısıyla terör saldırılarından kaynaklanan zaralar oluşmuyor.
4   4-      Ülke savunmasındaki açığı kapatarak diğer ülkelerden savunma sistemleri almamıza engel oluyor ve ekonominin dışa bağımlılığını azaltıyor.
 İkinci olarak siyasi katkıları var. Örneğin:
1   1-      Eğer ki bizim insansız hava aracımızı alan bir ülke bize savaş yada siyasi herhangi bir olayda sözümüzü dinlemez ise İHA çalıştırmaz yada bilgi amaçlı kullanarak zafer elde ederiz.
2   2-      Çin’in Pakistan’a yaptığı gibi bizde siyasi gücümüzü kullanarak ürünümüzü satarız ve tabi alan ülkenin buna güçü yetmez. Bu yüzden ülkede istediğin gibi davranma hakkı eline geçer.
3   3-      ABD’nin yaptığı gibide silahı vermeyip ülkelerin bizim istediğimiz hizada gitmesini sağlayabiliriz.
Gördüğünüz gibi ürettiğimiz bir İHA neredeyse bir ülkeyi kuşatma bedelinde. Bunu tecrübe eden ülkeler bunu biliyor ve kullanıyorlar. Bizimde bunu kullanmamamızı istiyorlar. Tabi ki de Elhamdülillah Müslüman olduğumuz için.

Yorumlar