Mükemmel Kurgu, Mükemmel Plan

      Biz gençlerin sürekli takip ettiği animasyonla dolu o mükemmel filmleri bilirsiniz. Mesela "Avengers" film seri yada "Transformers" film serisi. Yaklaşık 4-5 senedir takip ettiğim ve karakterlerin neredeyse bütün özelliklerini bildiğimi söyleyebilirim. Yakınlarda yayınlanan "Avengers"ın yeni film "EndGame"i izlerken çok dikkatimi çeken bir şey oldu. Film serisini merkez olarak alırsak yan filmler yani karakterlere has çekilen filmler bile merkez filme bağlı. B demek oluyor ki  isterlerse seriye yeni bir karakter ekleyip çektikleri bütün filmleri yeniden başka bir tarzla çekebilirler; bu da şu demek her an seri devam edebilir, hiçbir zaman bitmeyecek bir seri.
      Filmlerin asıl kaynağı "Batı" olması beni şaşırtmadı. Filmlerdeki o mükemmel kurgu ve plan aslında yıllardır ülkemizde uygulanmakta. Sadece şahısları değiştirerek oyunu yeniden kurabilirler. İstedikleri an filmi değiştirip yeniden yazabilir, istedikleri an her şeyi  değiştirebilirler.
    Bide bizimle alay ediyorlar. Planlarının nasıl işlediğini, ne yapabildiklerini sergiliyorlar ve bizim bunu fark etmememizle dalga geçiyorlar.
    Belki bana "İyi hoş söylüyorsun ama bu sadece bir film." diyebilirsiniz lakin onlar gönderme yapmayı çok severler...

Yorumlar